Колеги имам едно питаме към тези от вас които разбират и са правили подобна интервенция а именно може ли на алфа 156 1.8 туин спарк да се монтират вмукателен колектор от 1.8 или 2.0 от 155 или 145/6 без да се правят сериозни доработки или какво се прави ако могат да се монтират.Основното което искам е да не са ми пластмасови колекторите а алуминиеви.Благодаря предварително.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Всмукателен колектор. Има ли нужда от смяна с метален? 156 1.8
Collapse
X
-
Алуминиевите нямат VIM. Тази променлива геометрия на пластмасовия колектор я няма и ако се сложат алуминиевите трябва да се преправи софтуера за тях. Да се спре ВИМ-а ЕКУ-то да не го търси и да не пише грешки както и на ново да се настройва сместа. Честно казано не е незъвможно, но е коефти за изпълнение задачка и е малко ходене по-мъките.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
-
-
Аз съм виждал монтиран такъв колектор, ама някой неща както каза колегата артисват. Буренцето ако се остави няма да записва грешка, просто компа пак ще си го мести, друг е въпроса че няма да върши никаква работа щото просто няма клапа. По някакъв спомен май още нещо артисваше, ма не моа се сетя в момента. Само не мога да разбера какво против пласмасовия колектор имаш ?Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Абе смяната ОК, ще се направи, но нали се сещате че като гръмне, дебитомера и филтърната кутия си отиват. По скоро трябва да се види от какво идват детонациите, а най-добре да се сложат клапички (т.нар. гърмялки), които на пласмасовия колектор се слагат доста лесно.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Може да се сложи металния. Не е проблем. Трябва да се остави вим-а да си работи някъде на страни. Идва и малко по-богата смес като го няма късия път обаче.Last edited by oem; d.m.y г., 15:49.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Ми да кажат тука дето са го правили. Не съм правил такова нещо и не знам. Но когато работи ВИМ-а когато трябва да включи тогава се ползват едни коефициенти за увеличаване на горивото. За да бъде сместа еднаква в целия диапазон на обороти. Това е при твоя компютър. При Цф3 примерно там си има цяла карта също като стандартната, но с повече гориво. Същото и с вариатора. Понеже тези два актуатора не винаги работят. само при определено натоварване. И за всеки си има определени или коефициенти или отделна карта. Когато сложиш металния колектор просто ще се обърка малко сместа към по-богата на гориво. Общо взето не мисля, че ще стане по-зле. Ще бъде по различно поведението на колата, но точно какво не мога да ти опиша. Не съм го усещал.
И по принцип не би трябвало да гърми така. Имаш друг проблем и ако сложиш метален колектор ще думне нещо друго. Потърси причината за гърменето и си сложи пак пластмасовия колектор. Според мен така е най-добре. Иначе проблема няма да се реши.Last edited by oem; d.m.y г., 20:32.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Колега ас проблема ще го остановя от къде гърми просто искам да сложа металния поради една единствена причина а тя е че пътя на въздушния поток е по кратък и завъхрянето е по голямо а в пластмасовия колектор ми се струва че е доста по заобиколен пътя на въздушният поток и има доста повече прегради и пречки.
Comment
-
Дръпни буксата на ВИМ-а. Ако ти хареса как върви си слагаи металния. Почти същото ще е
Късия път на пластмасовия е по-къс от пътя на металния.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Вече изпробвано
Вече съм с алуминиев смукател от 2.0 155 с малко доработка и разликата е осезаема колата тръгва да си ускорява от 1000 оборота без замисляне и върви доста по добре,няма клатене на обороти ,вдигане на разход дори мисля че даде по малък разход от преди но ще покарам и ще кажа със сигурност.Разликата е доста голяма между двата колектора спрямо вървенето с пластмасовия ускорението идваше кум 3000 оборота.
Comment
-
Интересно е какво става във високите, защото на стария колектор си имал ВИС. Който над 5200 оборота ти минава на къс път и мисля, че Еку-то допълнително обогатява сместа в тоя диапазон...Тоест да не е станало да си скопил колата във високи обороти поради прекалено богата смес
п.с. На диагностика не ти ли записва грешка, че това което управлява геометрията на колектора не го намира?Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
Comment